Aiken Addition

strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home4/thomasd8/public_html/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.

1908

Thomas Crane Public Library Aiken AdditionIn 1908, a donation from Albert Crane made possible the erection of an ell, designed by William Aiken.

The ell increased the reading and book rack space and provided a children's room in the basement.

The stained glass windows at the rear of the ell were formerly at the end of the original reading room but were moved to permit more light in the room. Most of the windows represent bookplates. These are not La Farge windows.

The basement of the ell (the current location of the Crane Library Bookstore) initially served as a Children’s Room. After the Coletti Addition was built in 1939, the space was occupied by Technical Services, the department responsible for the ordering and cataloging of books and other library materials.

As there was no elevator in the building, materials were transported from floor to floor via dumb waiters. The space occupied by these dumb waiters now houses air conditioning ducts.

In July 2011, a renovation of the Aiken ell basement area was completed, funded by a Community Preservation Act grant. Custom shelving was funded by State Aid to Public Libraries.


© 2011 Thomas Crane Public Library

Developed by Isovera, Inc.